Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله ایستگاه‌های موجود در استان هرمزگان تنها برای اعلام رخداد زلزله مناسب است و برای اینکه بتوانند گسل مسبب فوج لرزه‌های این منطقه را شناسایی کنند، ایستگاه هایی نصب شده و امیدوارند در آینده اطلاعات دقیق‌تری از وقوع زلزله‌های این منطقه اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمد تاتار، استاد پژوهشکده زلزله شناسی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله امروز در وبینار بررسی جنبه های زلزله شناسی توالی لرزه ای اخیر در استان هرمزگان، با اشاره به فوج لرزه‌های استان هرمزگان، با بیان اینکه تاکنون ۲۰۰ زلزله در این منطقه به ثبت رسیده است، گفت: منطقه چارک با دو زلزله نسبتا بزرگ به بزرگای حدود ۵.۵ و منطقه بندر لنگه یا منطقه سایه خوش از مناطق وقوع زلزله هستند.

وی با اشاره به زلزله‌های تاریخی و دستگاهی در این دو منطقه، خاطر نشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تقریبا تا شعاع ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری هم زمینلرزه‌های تاریخی و هم زمینلرزه‌هایی با بزرگای ۵ ثبت شده است، ولی تاکنون در این منطقه زلزله‌ای با بزرگای بیشتر از ۶ به ثبت نرسیده است.

تاتار تاکید کرد: از سال ۲۰۰۶ تاکنون در این منطقه شاهد فعالیت خاص لرزه‌ای نبودیم، ولی به صورت پراکنده رخ داده است و در یک ماه این منطقه فعال شده و حدود ۲۰ زمینلرزه بزرگتر از ۴ به ثبت رسیده است و با توجه به رخداد زمینلرزه‌هایی به بزرگای ۵ و ۵.۵، این زلزله‌ها طبیعی محسوب نمی‌شود.

این استاد پژوهشکده زلزله پژوهشگاه بین‌المللی زلزله به محل دقیق این زمینلرزه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: ایستگاه‌ها پوشش دستگاهی خوبی دارند، ولی دقت بالایی در مکان‌یابی زمینلرزه‌ها ندارند و لذا دقت مکان‌یابی داده‌های به دست آمده از دستگاه‌ها بالا نیست و با توجه به نگرانی‌هایی که در این منطقه وجود دارد، این عامل ضعف بالایی محسوب می‌شود؛ چون با این همه داده که از سوی ایستگاه‌های پژوهشگاه و شبکه لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسیده است، اظهار نظر درباره گسل مسبب این زلزله‌ها غیر ممکن است.

تاتار ادامه داد: این امر نشان می‌دهد که شبکه‌های موجود با این تعداد ایستگاه‌ها تنها برای ارائه گزارش رخدادهای زمینلرزه و برای اطلاع‌رسانی و امداد مناسب هستند، ولی اینکه بخواهیم از این داده‌ها استفاده علمی کنیم امکان‌پذیر نیست و یا برای شناسایی منطقه به لحاظ افزایش زلزله و تغییر آهنگ زلزله‌ها کارایی لازم را ندارند.

این محقق حوزه زلزله، اضافه کرد: پژوهشگاه زلزله بر اساس ماموریتی که داشت، بلافاصله در منطقه تیم تخصصی اعزام شد و تعدادی ایستگاه در این منطقه نصب شد و با این روند پوشش خوبی از وقوع زلزله‌ها در منطقه خواهیم داشت و امیدواریم در آینده بتوانیم موقعیت دقیق زلزله‌هایی که در این منطقه به ثبت می‌رسند را اعلام کنیم.

وی اضافه کرد: ما در تلاش هستیم تا از ایستگاه‌های لرزه نگاری کشوری و هم ایستگاه‌های پژوهشگاه بهره برداری کنیم و بتوانیم تحلیل مناسبی از وضعیت منطقه جنوب کشور داشته باشیم.

تاتار به زلزله منطقه سایه خوش و شمال شرق بندر لنگه اشاره کرد و گفت: در این منطقه هم زلزله‌های تاریخی و هم زلزله‌های دستگاهی به ثبت رسیده است و عمده زلزله‌های بالای ۵ ریشتر، مربوط به زلزله قشم بوده که بزرگای آن ۶ بوده است و این زلزله‌ها بیشتر از سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ رخ داده‌اند.

وی با بیان اینکه زلزله‌هایی با بزرگای ۳ تا ۴ به تعداد زیادی در منطقه سایه خوش استان هرمزگان به ثبت رسیده است، ادامه داد: زمینلرزه‌های ۳ گانه که در اوایل تیرماه و پسلرزه‌هایی که در یکی دو هفته اخیر دریافت کردیم، بسیار پراکنده هستند و اگر دقت مکان‌یابی مناسبی داشته باشیم، می‌توانیم گسل مسبب را شناسایی کنیم، ولی با توجه به خطای مکان یابی موجود، نمی توان در این زمینه اظهار نظر کرد.

تاتار اضافه کرد: با توجه به سازوکار کانونی می‌توان اعلام کرد که گسل مسبب در منطقه ساحلی در داخل دریا است، ولی اعلام اطلاعات دقیق‌تر میسر نیست.

وی با بیان اینکه در این منطقه شبکه لرزه‌نگاری نصب کردیم، گفت: این امید وجود دارد که با ایستگاه‌هایی که نصب شده، سازوکار و گسل مسبب این زمینلرزه را شناسایی کنیم و امید داریم با شبکه ایجاد شده بتوانیم اطلاعات بیشتری را کسب کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زلزله در هرمزگان پژوهشگاه زلزله شناسی ثبت رسیده استان هرمزگان زلزله شناسی زمینلرزه ها ایستگاه ها مکان یابی گسل مسبب زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۹۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۸۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط‌کریم با شاخص ۱۸۸ و منطقه ۱۵ با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، پاسداران با شاخص ۱۲۴، پاکدشت با شاخص ۱۱۷، پیشوا با شاخص ۱۴۱، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۷، سلامت با شاخص ۱۱۹، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۰۱، فرمانداری شهرری با شاخص ۱۳۲، قرچک با شاخص ۱۲۸، ورامین با شاخص ۱۱۵ در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۵، اسلام‌شهر با شاخص ۹۸، امام خمینی با شاخص ۵۸، باغستان شهریار با شاخص ۷۶، پارک رازی با شاخص ۷۰، پردیس با شاخص ۷۲، پونک با شاخص ۷۶، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۳، تربیت مدرس منطقه شش با شاخص ۷۹، دانشگاه تهران با شاخص ۸۶، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۱، دماوند با شاخص ۹۶، ژئوفیزیک با شاخص ۷۱، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۶۳، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۷۹، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۹۷، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۶، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۸۲، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۹۱، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۹، شهریار با شاخص ۷۵، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۵۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۹، ملارد با شاخص ۶۸، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۸۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه‌های آتی ساز با شاخص ۴۲، چشمه با شاخص ۳۹، سرخه‌حصار با شاخص ۴۸، علم و صنعت با شاخص ۳۶، قدس با شاخص ۳۵ و لواسانات با شاخص ۳۹، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750981

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شناسایی باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • شناسایی و انهدام باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • دستگیری ۷ نفر اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • مشکل سرایت بنزین به آب‌های سطحی اهواز در حال رفع است