Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر به نقل از ایسنا پژوهشگر سازمان زمین‌شناسی با اشاره به برخی مطالبه‌گری‌های طلبکارانه ناآگاهان از این سازمان در زمینه انتشار اطلاعات گسل‌های جنبای مسبب زلزله‌های اخیر استان هرمزگان، گفت: سال‌هاست که از سوی این سازمان اطلاعات پایه در این زمینه منتشر و به همراه دیگر داده‌ها در قوانین لازم‌الاجرای ساخت و ساز بناهای مقاوم در مقابل رخداد زمینلرزه‌ها به کار گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، اگر در این رخدادهای لرزه‌ای کوچک ساختمان‌های موجودِ ترک‌خورده و آسیب‌دیده مشاهده می‌شود، باید مطالبه‌گری از طراحان و مجریان و ناظران فنی صنعت ساختمان صورت گیرد تا بتوان عوامل عدم استفاده درست از قوانین یادشده را شناسایی و مؤاخذه کرد

دکتر شهریار سلیمانی آزاد، مسؤول پروژه‌های اطلس لرزه‌­زمین­‌ساخت و پالئوسایزمولوژی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به تازگی و در هفته پایانی خرداد ماه سال جاری و با رخداد یک فوج زمینلرزه (Earthquake Swarm) در هرمزگان، کیش و... زبان رسانه‌ایِ عده‌ای دانشگاهی و غیر دانشگاهی نامتخصص در زمینه لرزه‌زمین‌ساخت باز شده است.

وی ادامه داد: این افراد افزون بر اعلام شرایط ایمن برای این روزهای زاگرس از یک سو، طلبکارانه، متخصصان سازمان زمین‌شناسی کشور را به ارائه اطلاعات مربوط به گسل‌های جنبا و لرزه‌زای این پهنه لرزه‌خیز گیتی امر می‌فرمایند!

سلیمانی آزاد خاطر نشان کرد: شوربختانه، تا هنگامی که در این کشور شاهد حضور پزشکان و... در جایگاه مسئولین فنی، مهندسان و... در جایگاه مدیران فدراسیون‌های ورزشی و... باشیم، هیچ امیدی برای فریادرسی به این مردم شریف و بی‌پناه وجود نخواهد داشت.

این محقق حوزه لرزه‌ ­زمین­‌ساخت سازمان زمین‌شناسی خاطر نشان کرد: با در اختیار داشتن حتی ابتدایی‌ترین اطلاعات علمی در مورد خطر زمینلرزه (Seismic Hazard) در پهنه ایران پرواضح است که تمامی گستره‌های دارای پیشینه لرزه‌ای بی‌تردید پتانسیل تجربه کردن دوباره چنین رخدادهایی را خواهند داشت.

وی افزود: بر همین اساس بوده که طی دهه‌های گذشته آیین‌نامه ساخت و ساز ایمن بناها در مقابله با رخداد زمینلرزه‌ها (آیین‌­نامه ۲۸۰۰) توسط متخصصان پیشکسوت تهیه شده و هر چند سال یکبار نیز توسط متخصصان به‌روز رسانی می‌شود. پس، موضوع نبود داده‌­های علمی تنها بهانه‌­ای در دست ناآگاهان و خاطیان است. از این رو، سال‌ها است که این داده‌های علمی ارزشمند و همواره درحال تکمیل در قالب قوانین ساخت و ساز ایمن و لازم‌الاجرای ارائه شده باید مورد استفاده قرار گیرد.

سلیمانی یادآور شد: اگر این مهم به سبب سواستفاده‌های مالی کلان توسط متولیان توسعه ناپایدار(!) به کار گرفته نمی‌شود، این دیگر بر عهده مسئولان قصورکننده است و بس!

وی تاکید کرد: در رخداد زمینلرزه‌های اخیر هرمزگان، کیش، بوشهر و... نیز درست آن بود که مطالبه از طراحان و مجریان و ناظران فنی ساختمان‌های موجودِ ترک‌خورده و آسیب دیده، آن هم از متولیان قاصر ساخت و ساز صورت گیرد که نگرفت! چرا؟ چون طراحان نظریات و سؤالات شبه‌علمیِ یاد شده، خود نیز به اشتباه در جایگاه تخصصی در نظر گرفته شده‌اند و به واقع در جایگاه پاسخگویی تخصصی قرار ندارند.

به گزارش ایسنا، در بندر چارک استان هرمزگان از روز دوشنبه، ۲۳ خرداد ماه جاری زلزله‌های متعددی به ثبت رسید و برخی از ساختمان‌ها ترک خوردند.

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی ساختمان ها ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۵۸۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پلیس هرمزگان سردار علی اکبر جاویدان اظهار کرد: در پی وقوع چند فقره سرقت از ساختمان‌های نیمه کاره، مغازه، و کابل برق شهر بندرعباس و متواری شدن سارقان، پیگیری موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس آگاهی استان قرار گرفت.

وی افزود: با بررسی و تجزیه و تحلیل مناطق جغرافیایی جرایم صورت گرفته مشخص شد اکثر سرقت‌ها در محدوده و بافت‌های قدیمی شهرستان بندرعباس رخ داده که کلیه مجرمین سابقه دار منطقه تحت کنترل قرار گرفته و با اقدامات فنی و پلیس انجام شده در نهایت دو نفر از سارقان حرفه‌ای که تازه از زندان آزاد شده‌اند مورد شناسایی و رصد اطلاعاتی قرار گرفتند.

این مقام ارشد انتظامی استان اظهار کرد: در تحقیقات فنی و تکمیلی انجام شده مشخص گردید که سارقان با تشکیل باندی ۳ الی ۴ نفره اقدام به سرقت از ساختمان‌های در حال ساخت و منازل فاقد سکنه و مغازه کرده‌اند که در این رابطه یکی از متهمان در مخفیگاهش دستگیر و به جرم خود مبنی بر سرقت‌های متعدد اقرار و معترف شد که اموال سرقتی را پس از سرقت در منزل یکی از همدستان خود مخفی کرده‌اند تا در زمان مناسب به فروش برسانند.

کد خبر 6098478

دیگر خبرها

  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • شناسایی باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • ساخت آموزشگاه ۶ کلاسه سعدی در بندرخمیر
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • بندرچارک لرزید
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • انفجار مهیب در بابل؛ ماجرا چه بود؟
  • واکنش فدراسیون فوتبال به دستور وزیر ورزش؛نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود