Web Analytics Made Easy - Statcounter

در محل تلاقی دو گسل فعال و لرزه‌زای شرق تهران بعد از مدت زمان طولانی سکون لرزه‌ای امروز با زمینلرزه‌ای به بزرگای ۳.۹ لرزید.

به گزارش ایسنا در ساعت ۱۷ و ۱۱ دقیقه امروز یکشنبه ۲۴ مرداد ماه در بومهن تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد که به گفته محققان این زمینلرزه در محل تلاقی دو گسل لرزه زای "شمال تهران" و "مشا" رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به جزئیات این زمینلرزه افزود: این زلزله در حدود ۱۰ کیلومتری بومهن در شرق تهران رخ داده است که از مرکز شهر تهران حدود ۴۵ کیلومتری فاصله دارد.

وی با تاکید بر اینکه این زلزله از مرز شرقی شهر تهران حدود ۱۵ کیلومتر فاصله داشته است، اظهار کرد: این نشان می‌دهد که این زمینلرزه به شهر تهران بسیار نزدیک بوده است.

بیت اللهی ادامه داد: مکان یابی رومرکز این زمینلرزه نشان می‌دهد که این زمینلرزه دقیقا بر روی گسل مشا قرار دارد. این در حالی است که در ۳ روز گذشته یعنی روز ۲۱ مرداد ماه درست در همین منطقه زلزله خفیفی با بزرگای ۲.۶ نیز رخ داده است.

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: این دو زلزله که به صورت تصاعدی رو به بزرگی رفته است، به طور واضح نشان دهنده فعالیت گسل مشا در شرق تهران است و به ویژه این فعالیت در نقطه‌ای رخ داده که در محل تلاقی گسل‌های "شمال تهران" با "مشا" است.

به گفته وی، محل تلاقی گسل‌ها زون‌های بسیار فعال هستند.

بیت اللهی با اشاره به سابقه لرزه خیزی این منطقه گفت: سابقه لرزه خیزی این منطقه نشان می‌دهد که شرق تهران به مراتب فعال است.

وی با بیان اینکه دو رخداد لرزه‌ای ۲.۶ و ۳.۹ که در فاصله زمانی کوتاهی رخ داده است، جای نگرانی دارد، خاطر نشان کرد: تاکید بر این نکته مهم است که در خیلی از مواقع زلزله‌هایی در این زون فعال با این بزرگی رخ داده و زلزله بزرگتری بعد از آن به وقوع نپیوسته است، ولی در بخشی از زلزله‌ها دیده شده که در پیش از زلزله‌های بزرگ، این زلزله‌ها با چنین ریشتری رخ داده است و اگر این روند ادامه دار باشد، جای نگرانی است.

بیت اللهی ادامه داد: اینکه زلزله بزرگتری بعد از این  زلزله رخ خواهد داد یا خیر، کسی نمی‌تواند به قطعیت اعلام کند. هم اینکه گفته شود زلزله بزرگتری نمی‌آید، از نظر علمی درست است و هم اینکه بگوییم حتما زلزله بزرگتری می‌آید. در توان دانشی ما نمی‌گنجد، ولی با این روند رخداد لرزه‌ای لازم است هوشیار باشیم، به ویژه آنکه دستگاه‌ها رخداد زلزله کوچکی در این منطقه را ثبت کردند.

وی با بیان اینکه مدت‌های زیادی است که در این منطقه سکون لرزه‌ای حاکم بوده است، گفت: این دو زمینلرزه درست در مجاورت یکدیگر و در یک ناحیه‌ای که دو گسل بزرگ شمال تهران و مشا با یکدیگر تلاقی دارند، بیانگر فعال بودن این زون است و منطقی است که در این زمینه هوشیاری لازم را داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زمین لرزه زلزله بزرگتری رخ داده محل تلاقی شرق تهران بیت اللهی زلزله ها لرزه ای دو گسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۶۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ و بر اساس اعلام مجریان این طرح، این باتری‌های آبی جدید دو برابر بیشتر از باتری‌های لیتیوم یون رایج، چگالی انرژی خواهند داشت و این قابلیت را دارند که صنعت خودرو‌های الکتریکی را متحول کنند.

همچنین، باتری‌های آبی از آب به عنوان حلال برای الکترولیت‌ها استفاده می‌کنند که ایمنی آنها را افزایش می‌دهند. باتری‌های لیتیوم یونی غیرآبی معمولی دارای چگالی انرژی بالایی هستند، اما به دلیل وجود الکترولیت‌های آلی قابل اشتعال که به باتری اجازه شارژ و تخلیه را می‌دهد ایمنی مطلوبی ندارند.

از سویی، باتری‌های آبی نیز به دلیل حلالیت محدود الکترولیت و ولتاژ پایین باتری، عموما چگالی انرژی کمتری دارند. 

اکنون، محققان در چین یک باتری آبی با چگالی بالا بر اساس انتقال چند الکترونی هالوژن ساخته اند.

یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور «لی زیانفنگ» «LI Xianfeng» از مؤسسه فیزیک شیمی دالیان (DICP) آکادمی علوم چین (CAS) یک کاتد انتقال چند الکترونی را بر اساس برُم و ید ابداع کرده اند. در آزمایش باتری کامل، این کاتد به ظرفیت ویژه بیش از Ah/L ۸۴۰ و چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت (آب فعال شده) دست یافته است.


استفاده از محلول مخلوط هالوژن

برای بهبود چگالی انرژی باتری‌های آبی، محققان از محلول مخلوط هالوژن از یون‌های یدید (I-) و یون‌های برمید (Br-) به عنوان الکترولیت استفاده کردند. آنها یک واکنش انتقال چند الکترونی را توسعه داده و I- را به عنصر ید (I۲) و سپس به یدات (IO۳-) منتقل کردند.

محققان می‌گویند در طول فرآیند شارژ، I- در سمت مثبت به IO۳- اکسید شد و H+ تولید شده به شکل یک الکترولیت پشتیبان به سمت منفی هدایت شد.طی فرآیند تخلیه، H+ از سمت مثبت هدایت شده و IO۳- به I- کاهش یافت.
فرآیند
کاتد انتقال چند الکترونی توسعه یافته دارای ظرفیت مشخص Ah/L ۸۴۰ بود. با ترکیب کاتد با Cd فلزی برای تشکیل یک باتری کامل، محققان به چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت توسعه یافته دست یافتند.

به گفته محققان، Br- اضافه شده به الکترولیت می‌تواند برمید ید قطبی (IBr) را در طول فرآیند شارژ تولید کند که واکنش با H۲O را برای تشکیل IO۳- تسهیل می‌کند.
در طول تخلیه، IO۳- توانست Br- را به Br۲ اکسید کند و در واکنش الکتروشیمیایی برای اجرای تخلیه برگشت پذیر و سریع IO۳- شرکت کرد.

بنابراین، واسطه برمید تشکیل شده در طول فرآیند شارژ و تخلیه، فرآیند واکنش را بهینه کرد و به طور موثر انرژی جنبشی و برگشت پذیری واکنش الکتروشیمیایی را بهبود بخشید.
افزایش چرخه عمر باتری‌ها تا ۱۰۰۰ چرخه 

هنگامی که محققان الکترولیت خود را با یک آند وانادیوم آزمایش کردند، دریافتند که چرخه عمر باتری‌ها می‌تواند تا هزار چرخه افزایش یابد که پایداری قابل توجهی را نشان می‌دهد. به گفته آن‌ها چگالی انرژی باتری‌های آبی جدید حتی از برخی مواد الکترود جامد فراتر رفته و می‌تواند از نظر هزینه با باتری‌های لیتیومی رایج قابل مقایسه باشد.

بر اساس ادعای این دانشمندان، این پژوهش نشان دهنده قابلیت توسعه باتری‌های آبی با چگالی انرژی بالاست و این یک گزینه برای توسعه سیستم‌های ذخیره سازی انرژی در مقیاس شبکه و حتی وسایل نقلیه الکتریکی است.

پروفسور لی می‌گوید: این مطالعه ایده جدیدی را برای طراحی باتری‌های آبی با چگالی بالا ارائه می‌دهد و ممکن است کاربرد باتری‌های آبی را در زمینه باتری‌های قدرت (باتری‌های برقی) گسترش دهد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Energy منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • زلزله بخش‌هایی از تهران را لرزاند/ جزئیات
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • کلاهبردار ۶۰ هزار دلاری در مترو تهران به دام افتاد
  • پس‌لرزه‌های حصارکشی «لاله» در شورا
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • هوشیاری یک چوپان سلماسی جان ده‌ها نفر را نجات داد
  • انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو